РАМОЧНІ МОСКІТНІ СІТКИ

Типи рамочних москітних сіток

Москітні сітки "Ідеал" на крючках.

Сітки “Ідеал” – найбільш популярний вид сіток та зручний у використанні. Такий тип сіток виробляється з профілю “з крилом”, тобто маленька щілинка між профілем сітки та вікном, яка потрібна для її легкого встановлення, перекривається “крилом” зі сторони вулиці, цілком захищаючи ваш віконний пройлм від комах. Москітні сітки “Ідеал! мають кріплення на гачках, які легко повераються та чіпляються за вікно. Для легкого встановлення сітки “Ідеал” мають спеціальні ручки. Якщр висота сітки дуже велика, то для того щоб полотно сітки не провисало робиться імпост (горизонтальна пластикова перемичка).

Профіль сіток бувають у стандартному виконанні – білого та коричневого кольорів, а також є більш нестандартні кольори – антрацит, золотий дуб, махагон та ін.

Москітні сітки “Ідеал” – найбільш поширений вид сіток для пластикових вікон, перевагою є легке встановлення та дешева ціна.

setka na okno
setki_ideal

Москітні сітки "на карманах"

setki _na_karmanakh
сетки на карманах

Москітні сітки “на карманах” відрізняються від сіток “Ідеал” своїм рівним профілем та способом кріплення. Сітки “на карманах” встановлюються зовні вікна у накладку, тому мають рівний прямий профіль. Фактичний розмір сітки перевищує світловий пройом вікна, для того щоб при відкритій стулці не було видно профілю сітки по краям. Москітні сітки такого типу трохи важче встановлюються на вікна. Москітна сітка встановлюється на пластикові “кармани”, які прикручуються зовні вікна. Кріплення встановлюють вгорі та внизу стулки, в які сітка повинна стати, ніби на своє місце.  Такий вид москітних сіток також дуже популярний, бо їх можна встановити навіть на дерев’яні вікна.

Як правильно зробити замір сітки?

Для того, щоб отримати москітну сітку правильних розмірів, яку легко буде встановлювати на вікно, потрібно правильно зробити замір.

Отже, мріяти потрібно ваш світовий пройом вікна, тобто – відкриваєте стулку вікна, та міряєте відставнь від ущільнювача до ущільнювача. Важливо не округлювати значення у більшу сторону, бо тоді внутрішня рамка сітки не поміститься.

zamer_setki_na_okno

 

Як доглядати за москітними сітками?

Важливо дотримуватися трьох головних правил, щоб москітна сітка прослужила вам багато років.

1. Очищення.
2. Зняття сітки із вікна на зиму.
3. Правильне зберігання сітки у зимовий період.

Чистити москітну сітку необхідно для того, щоб усунути з полотна і рами пил, бруд, пилок рослин, комах, що застрягли, повернувши їй первісний вигляд. Очищати необхідно у міру забруднення.

Обов’язково потрібно очистити сітку перед тим, як надіслати її на зимове зберігання. В умовах великих міст і вікон, що виходять на магістралі з великим потоком транспорту, мити москітну сітку рекомендується кілька разів за теплий сезон.